Snekkerivarsen prioritizes quality materials for the renovation of detached houses

The well-known Instagram profile Øystein Ivarsen, under the name Snekkerivarsen, has been renovating a detached house on his own for the past six months. Ivarsen is keen to do solid work, and wants to use quality materials throughout the construction project. He has therefore chosen to use Dana Lim’s products for all gluing and jointing tasks.

Byggmesteren fra Bjørnafjorden utenfor Bergen er én av flere håndverkere som deler innhold fra arbeidshverdagen sin på Instagram. Med sine tolv tusen følgere ønsker Ivarsen å spre inspirasjon og glede for håndverkerfaget han selv brenner for. Det siste halve året har han jobbet med sitt største prosjekt til nå som eget AS.

Renoveringen av den gamle eneboligen i Tertnes utenfor Bergen har bestått av å bytte kledning på fasade, etterisolering, og skifte vinduer og innvendig kledning. Det er lagt ned mange arbeidstimer ute- og innendørs i det skiftende vestlandsværet.

The renovation requires a wide range of adhesives and sealants

Ivarsen har både svennebrev i tømrerfaget, og tok etterfølgende mesterbrev på teknisk fagskole for å bli byggmester. Det gjør at han har kompetansen til å utføre størstedelen av renoveringsarbeidet på egenhånd. Da er det viktig med godt utstyr av høy kvalitet.

– Til dette prosjektet har både kunden og jeg vært opptatt av å velge kvalitetsprodukter og gode materialer for å oppnå best mulig resultat. Her er det blant annet viktig med gode tetningsprodukter som sikrer god holdbarhet og isoleringsevne, sier Ivarsen.

Til prosjektet har Dana Lim levert alt av lim- og fugeprodukter. Ivarsen er imponert over den brede produktbredden til den nordiske produsenten.

– Dana Lim har veldig bredt sortiment innen lim og fugeprodukter av høy kvalitet med ulike egenskaper som jeg har brukt under hele dette prosjektet. Renovering av et helt hus krever mange forskjellige fuge- og limejobber. Alt fra å tette vinduer og forsterke konstruksjoner, til å lime undergulv, lister og alt av karmer. Da er det en stor fordel kunne forholde seg til én produsent av lim og fugemasse som dekker alle mulige oppgaver og som garanterer et solid og holdbart resultat, forteller Ivarsen.

Avoid creaking on the floor

Det er montert store mengder med sponplater på gulvet. Ivarsen har et enkelt råd for å unngå knirking i gulvet:

– Ikke spar på limet. Lite lim kan føre til at du får bevegelser i undergulvet. Det er en kjedelig reklamasjon og krever mye arbeid å rette opp igjen. Mitt råd er å bruke rikelig mengde med en god limtype. Jeg har brukt Dana Lim sitt konstruksjonslim 293 som er et ekstra sterkt monteringslim som er særlig velegnet til denne type oppgave. I tillegg er limet fukt-, temperatur- og aldringsbestandig som er praktisk på Vestlandet med store værendringer.

Renoveringen av eneboligen er snart ferdig, og Ivarsen synes det har vært en spennende og krevende jobb med helt nye utfordringer.

– Å renovere en enebolig er et godt stykke arbeid, men det har vært en gøy og krevende prosess på samme tid. Det er ikke alltid været på Vestlandet spiller på lag, så det handler mye om å planlegge så langt det lar seg gjøre, i tillegg til å se løsninger fremfor problemer. Jeg er veldig fornøyd med resultatet, avslutter Ivarsen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top